Oppskriften er hentet fra boken Fristende lavkarbo av Cecilie Theiste-Bratli.
INGREDIENSER: 2 PORSJONER
3 DL KREMFLØTE
1 TS VANILJEPULVER
1 SS SUKRIN
2 PLATER GELATIN
100 G VALGFRIE BÆR
1–2 SS SUKRIN
Fremgangsmetode
Her kan du varierer smaken med ulike smakstilsetning og ulikt tilbehør. Her hjemme serveres den både med filitert appelsin dyppet i en blading av sukrin og kanel, og med bræsaus.
Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Bland de øvrige ingrediensene sammen i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen, og la blandingen kjøle seg litt.
Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem inn i fløteblandingen. Hell det over i to små former, og det stivne i kjøleskapet.
Bærsaus smaker nydelig til, både varm og kald. En enkel bærsaus lager du ved å halvtine valgfrie bær, mose dem med en stavmikser og smake til med sukrin. Sausen kan anrettes oppå panna cottaen eller i en liten skål ved siden av.
Fristende lavkarbo
Enkle og nydelige bakverk du kommer til å elske! Kan man bake søte fristelser som også er sunne? Ja, nå kan du faktisk kose deg med god samvittighet