Del dette innlegget på:

Fokus på Stoffskifteproblematikk: Gikk ned 70 kilo etter medisinbytte!

Anne Marie Rosenvold opplevde enorme helseeffekter etter å ha byttet fra syntetisk Levaxin til naturlig kjertelekstrakt.

De aller fleste med stoffskifteproblemer, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4). Men dette fungerer ikke like godt for alle.

Trolig hadde Anne Marie Rosenvold lavt stoffskifte allerede som ung. Hun fikk diagnosen da hun var 23 år. Da fulgte tolv år med Levaxin, som er førstevalget for behandling. Men hun ble dårligere, til tross for at blodprøvene var fine. – Jeg hadde kroniske smerter, hjernetåke, sov hele tiden og kunne ikke jobbe. Det sosiale livet forsvant i flere år. Likevel var blodprøvene fine.

Da hun tok saken i egne hender og byttet fra syntetisk medisin til naturlig kjertelekstrakt (NDT-preparater), kokte det over for endokrinologen – og han ba henne pelle seg ut av legekontoret på røde rappen. – Jeg søkte på nett og fant alternativer som har vært i bruk i mange år, istedenfor syntetiske medisiner, forteller Anne Marie.

Mange fastleger kvier seg for å skrive ut resept på dette, fordi det må rekvireres spesielt. Det er tidkrevende og skal skrives ut i tre eksemplarer, og begrunnes ovenfor Legemiddelverket.

Anne Marie fant imidlertid en privat lege som ikke hadde problemer med å skrive ut naturlig kjertelekstrakt, og som foretok langt mer omfattende undersøkelser enn hun hadde fått tidligere.

– Han sjekket alt, både matintoleranser og vitamin- og mineralstatus. Da jeg kom for å få svarene fra prøvene kom beskjeden: – Det er ikke meningen du skal klare å komme deg hit på egen hånd med disse blodprøvene! Jeg var lav på B12 (39), jern, magnesium, d-vitamin, e-vitamin og hadde matintoleranser og utviklet Candida.

1. januar 2005 begynte hun på Armor Thyroid og etter tre uker på behandling fikk hun en sårt etterlengtet gave: – Jeg sov sammenhengende en hel natt for første gang på 20 år. Og så kom helseeffektene på løpende bånd. Hun la om kostholdet til en liberal lavkarbo, kuttet ut alle matvarene hun ikke tålte og begynte med målrettede tilskudd av vitaminer og mineraler.

– Etter ti dager forsvant alle muskelsmerter, forteller hun.

Det var ikke bare muskelsmertene som forsvant. 70 kilo overvekt forsvant også. Uten trening, bare med kostholdsendringer. – Det tok litt over seks måneder. Det er noen kilo i uken, det gikk raskt! Den samme høsten løp jeg opp fjellene i Norge-Norge. Trekvart år tidligere kunne jeg ikke gå mer enn 200 meter før hele kroppen skrek ut i smerte.

Anne Marie startet i 2013 foreningen Thyroidea Norge med spesielt fokus på å spre kunnskap om stoffskiftesykdommer og medisinske alternativer til syntetiske medisiner.

… jeg sov sammenhengende en hel natt for første gang på 20 år. Og så kom helseeffektene på løpende bånd…

Anne Marie har forelest og fortalt sin historie på “Stoffskiftedagen” i år. Det er et seminar som setter de berørte i fokus, et minikurs der man lærer om hvorfor man blir sliten, hva som er symptomer på stoffskifteproblemer og hvilke alternativer som finnes. Det er ikke bare medisiner som settes i fokus, men livsstil, mat og næringstilskudd får også plass.
På Stoffskiftedagen settes det hele sammen.

Stoffskiftedagen arrangeres i Trondheim 30/9, i Kristiansand 7/10 og i Moss 28/10. Det er fremdeles noen plasser igjen – alle arrangementer på vårparten ble utsolgt, og det forteller noe om det enorme behovet der ute.

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!