Del dette innlegget på:

Lær å dyrke din egen mat –  på Høstkonferansen 2022

Kom og hør Dennis Asbjørnsen som skal snakke om et stadig mer aktuelt tema: selvberging: “Min kjøkkenhage – slik kan du dyrke din egen mat!” Lørdag 8. oktober på Høstkonferansen.

Å dyrke sin egen mat er tidsaktuelt. Ikke bare fordi det er grønt og trendy.  Matusikkerhet har blitt en realitet som ikke bare politiske ledere må forholde seg til, men også de som ikke stoler på at våre ledere kan garantere at vi har nok mat på bordet i morgen.

I takt med at papirverdiene har økt jevnt og trutt i oljefondet de siste tiårene – om enn et stort fall i år – har det blitt færre og færre av kornsiloene som skulle sikre oss mot 7 dårlige år. Norges selvforsyningsgrad er nå under 50 %. Samtidig har matusikkerheten i verden ikke vært større siden krigens dager. 

Alle krisene som kom på en gang har skylden: WHO-erklært pandemi, som har rammet verdens forsyningskjeder, krig som har rammet leveransene fra verdens største matkamre, og klimatiltak som gjør at bøndene i Europa nå må legge om jordbruket nærmest over natten, til store protester fra bøndene selv.

Energi som alt avhenger har blitt akutt mangelvare. Det rammer hele den moderne produksjonskjeden for mat, fra gjødselproduksjon, landbruksmaskiner som går på fossil brensel, transport og kjølelagre som krever strøm. Bøndene frustrasjon kan også leses av nyhetsbildet i Norge: «Høye strømpriser fikk bonden til å harve ned egen grønnsakavling» (nrk.no) og aksjonen «Se gulrøtter råtne»

Det kan være lurt å håpe på det beste, men forberede seg på det verste, og lære av de som har dyrket sin egen mat i mange år. Dennis Asbjørnsen, som du kan møte på Høstkonferasen i oktober, er en av disse.  

Interessen dukket opp i ung alder. Dennis husker han hang over gjerdet til naboen, som han var misunnelig på fordi han hadde spiselige ting i hagen, og overtalte faren til å dra på hagesenter. Drømmen om en «spiselig» hage har vart ved. Da han ga ut boken «Spiselig hage» i år kunne Dennis fortelle:

Jeg har aldri skjønt hvorfor folk skal ha «en busk eller et tre», når de kan ha et frukttre eller en bærbusk som de kan høste av.

Dennis Asbjørnsen vil på Høstkonferansen fortelle om sin kjøkkenhage og hvordan du kan skape din!  Vi vil få høre om metoder og tips for å dyrke enkelt, billig og bærekraftig. Hvordan kan du utnytte plassen du har til disposisjon best mulig? Din hage kan ikke bare gi deg mat og vakre blomster, men også bidra til mangfold i naturen og et bedre klima. 

I hagen til Dennis Asbjørnsen kan nesten alt spises, og han brenner for å vise hvor enkelt og billig det er å dyrke sine egne grønnsaker. Selv kan han høste nesten 60 spiselige vekster i hagen sin. Han gir deg gode dyrkingsråd og tips enten du satser på kjøkkenhage, drivhus, balkongkasser eller noe på kjøkkenbenken. 

Dennis Asbjørnsen har 20.000 følgere på Instagram som interesserer seg for hans økologiske kjøkkenhage på Hundvåg. Her kan du lese mer om han og det prosjektetDet er en stor ære å ønske han velkommen til Høstkonferansen – Lille Måne 2022, i Sandvika. Dette er en sjelden anledning, så sikre deg en plass nå! 

HØSTKONFERANSEN

  • Stedet der superbrukere og fagpersoner møtes – en unik møteplass for alle med et bankende hjerte for kosthold, helse og meningsutveksling. 
  • 250+ deltakere fra hele landet + visninger direkte via Web (og opptak) 
  • 20-30 utstillere og sponsorer 

Her ser du hele programmet:

Lørdag 8. okt. 

Søndag 9. okt.

Les mer om alle foredragsholderne her.


HYGGELIG HOTELL MED FANTASTISK MAT

THON HOTEL OSLOFJORD, SANDVIKA

Mat etter sesong, kortreist, økologisk og allergenvennlig

Her kan du bestille billett!

(mulighet for kjøp av live-streaming kommer)

Hovedside for Høstkonferansen 2022

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!