Del dette innlegget på:

Julekos

Lag godsaker som både er sunne og velsmakende til jul!

Artikkelen har omtale og link til oppskriftshefte i nettbutikk

Å samles for å bake, smake og pynte er en av de hyggeligste tingene å gjøre i tiden frem mot jul. Mye god mat og drikke står for tur, som også setter oss i julestemning. Julesnack som smaker nydelig, og er sunnere enn “vanlig” godter, er gøy å utforske. 

Min interesse for å lage sunne godter kom da jeg skjønte hvor avhengig man blir av sukker. Sukker gir oss en berusende belønningsfølelse, omtrent som narkotika, alkohol og nikotin gjør.  Så det kan være vanskelig å kutte ut sukkeret når man først har vent seg til det. Men det finnes gode alternativer for å få fram søt smak. 

Jeg liker å utforske oppskrifter der man bruker de beste råvarene – med gode og sunne næringsstoffer. Da jeg skrev oppskrifter til boken «Søtt uten sukker» i 2012 var mitt fokus å bruke stevia som alternativ. Stevia er interessant fordi denne urten har søtstoffer som kalles glykosider. Noen er bitre, noen veldig runde på smak og noen glykosider smaker lakris. Stevia har ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret. I noen oppskrifter passer stevia helt fint som søtning alene, men det beste er ofte å kombinere med andre naturlige søtstoff. Jeg har god erfaring med honning, yaconsirup, FOS, tørket frukt/bær, dadler, fiken og min favoritt: kokosblosmtsukker/sirup.

I Julekos hefte jeg har laget får du 100 sider med oppskrifter og tips på nydelige konfekt, kaker, desserter, godter, kjeks, og spennende drikker – alle glutenfrie, og de aller fleste melkefrie. Heftet er digitalt, og lett å orientere seg i, på flere formater, for mobil, nettbrett og PC. Du kan laste det ned som en pdf-fil. 

Her får du en av oppskriftene fra hefte som du helt klart kan nyte hele året.
Supert å lage dobbel porsjon, ha i fryseren og ta ut og nyt når du måtte ønske!

Rå sjokolade med fyll
  • 60 g rå kakaomasse
  • 40 g kakaosmør
  • 20 g mandelsmør 
  • 50 g kokosblomstsirup
  • 60 g pistasjnøtter (hakket i biter)
  • 60 g tørket bær: tranebær og gojibær

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Rør inn alle ingredienser uten nøtter og bær. Hell kakaomassen over en form dekket av bakepapir og dryss nøtter og bær over. La stå i kjøleskap til det stivner, ta ut og skjær i biter.
Oppbevares i boks i kjøleskap eller fryser.

Trykk på hefte for mer informasjon!

Trykk på bildet for mer info om Julekoshefte.

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!