Helsehistorier av folk - til folk
Kaker og desserter

Uten gluten og melk! Lag bringebærkake til 17. mai, da vel!

Bringebærkake! Passe søt, passe syndig, men uten melk, gluten og raffinert sukker.
Denne gjør susen til frokosten!

Artikkelen har lenke til Calunas nettbutikk.

Beste bringebærkake!
Til denne friske, nydelige bringebærkaken trenger du en form 20×12 cm.
Og:

Bunn

25 g Cocosa Extra Virgin oil
1 ss Steviosa sukker (helsekost)
1 dl kokosmelk
100 g kokos

Fyll

160 g tinte bringebær
1 ts Steviosa sukker (helsekost)
3 dl kokosmelk
1 ts vaniljepulver/sukker
5 plater gelatin
Blåbær eller andre bær til pynt.

Vil du ha flere oppskrifter til 17. mai?
Klikk her for de beste uten melk, gluten og hvitt sukker. Også til koldtbordet!

Bunnen

  • Lag bunnen først ved å smelte Cocosa på svak varme i en kjele.
  • Rør inn alle de andre ingrediensene til det blandes godt.
  • Trykk massen godt ned i formen som er dekket med bakepapir/plastfolie.
  • La bunnen stå til du har laget fyllet.

Fyllet

  • Kjør alle ingrediensene bortsett fra gelatin i en kjøkkenmaskin/stavmixer til du får den helt jevn.
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 min og ha dem over i et høyt glass.
  • Kok opp vann og ha ca. 2 ss over platene.
  • Rør til de er helt oppløst, og ha så dette i bringebær fyllet.
  • Bland godt og hell så fyllet over bunnen.
  • La kaken stå i kjøleskap til den har stivnet.
  • Pynt med bær.

Nina, Helén og Thorun har laget bringebærkaken

Når du først lærer om ernæring og helse… Da slutter du ikke.
Nina Husø og Helén Oulie Fuhr traff hverandre under studie ved Tunsberg Medisinske Skole.
– Vi blir aldri utlært. Ernæring er komplekst, og forskningen gir oss stadig flere svar, sier de to.

Utvikler kostplaner

Sammen utvikler de kostplaner som du finner hos Caluna.
Som denne, for deg som vil ned i vekt.
Bak hver kostplan ligger nitidig studier av siste, internasjonale forskning.
Mange erfarer at det tar lang tid å implementere ny forskning i offentlig helsevesen.
For Nina og Helén er veien kortere.
– Et privilegium å spre ny viten om kost og helse, sier de.
Nina (venstre under) og Helén har selv erfart hva god kost gjør for helsen. Nina har diabetes 1, det var ikke offentlige råd som hjalp henne til det gode livet hun endelig har fått.

Ernæringsterapeutene Nina Husø og Helén Oulie Fuhr.
Thorun Ranes er dronningen av søtt uten hvitt sukker!
Da hun traff Nina og Helén, kunne små mirakler skje.
Som bringerbærkake!

Med Caluna til Kreta 12. oktober!
Fordi din helse fortjener det.

Kunnskap om kost for bedre vekt og helse
Øyas vakreste vandringer
Ren, ureist mat
Yoga ved soloppgang
Fellesskap og humør i den bilfrie perlen
Ditt nivå, dine ønsker, ditt tempo
Les mer, meld deg på

Loutro er bilfritt og prestasjonsfritt…

Les mer fra Caluna

Gjør du “alt” riktig, men går ikke ned i vekt? Dette kan være grunnen.
Julie har lavt stoffskifte. – Jeg ville neppe blitt mamma uten riktig medisin.
En av tre nordmenn har fettlever. Frukt gir økt risiko.
Professor Astrup er blant verdens mest anerkjente innen ernæring. I dag ber han om unnskyldning for de danske kostråd – som er like de norske.