Gul er fargen for påske og det lyser opp! Vi liker å kose oss i påsken og har du lyst på noe salt, sprøtt og sundt kan du lage Påske-pop! Kan du gjette hvordan du får popkornet gult?
Popkorn er kos når man er på kino. Fett blir brukt for å poppe popkorn og for å få fram smaken. Og så tilsettes jo salt i store mengder. Det beste er å poppe popkornet selv. Da kan du virkelig få popkornet sundt med godt fett som tåler varme(smør/kokosfett) og bruke havsalt som du styrer mengden med selv. Men hvorfor ikke bruke det fantastiske krydderet gurkemeie? Da får du en fin gul farge samt alt det sunne som finnes i gurkemeie.
Påske Pop!
Du trenger en stor kjele med lokk, eller en popkornmaskin
2 ss kokosfett – jeg har brukt Cocosa Pure oil
1/2 ts gurkemeiepulver
1,5 dl popkorn(gjerne økologisk)
Salt etter smak
Slik gjør du:
Rør gurkemeiepulveret ut i smeltet kokosfett
Ha det i en kjele eller i popkornmaskinen
Tilsett popkorn i kjelen og ha lokket tett på. Platen må være på ganske høy varme.
Når poppingen slutter skru av varmen på platen og ta av lokket. Strø på salt – ca. 1 ss eller etter smak
Nyt! Sundt og godt
Vil du lage mer sunt og godt i påsken?
Påske Kos hefte har 68 sider med oppskrifter og tips på sunne godteri, drikker, kaker, desserter og mye mer.
Klikk på bilde for å få mer info på oppskriftshefte Påske kos