Kosthold

Påskegodt: Lag deilig pistasjemarsipan!

Fra markedsavdelingen.

Påskegodt! Bruk hjemmetiden til å lage sunt og godt, da vel! Disse er uten melk, gluten og raffinert sukker.

Blir dagene hjemme lange? Bruk dem søtt og godt! Calunas «søte ekspert» Thorun Ranes har samlet 25 av sine beste oppskrifter. Du finner dem i påskeheftet i nettbutikken vår. Hvilken blir din favoritt blant konfekt, kaker, marsipan, grøt, smoothies, yoghurt… og mye mer?
Her får du en smakebit: Pistasjemarsipan!

Du trenger:

  • 50 g pistasjenøtter (gjerne økologiske)
  • 40 g dadler uten sten. Dadlene må være myke/seige, ikke tørre. Bruk gjerne ca. 2 stk. Medjooldadler
  • Sjokoladetrekk: ca. 50-100 g mørk sjokolade som smeltes i vannbad

Slik gjør du:

Kjør pistasjenøttene i en blender til de er finhakket.
Ha i dadler og kjør til du får en seig masse.
Klem massen til former du ønsker.
Hvis du vil trekke bitene med sjokolade, må du sette bitene i fryseren til de er helt stivfrosne.
Smelt sjokolade i vannbad, dypp de frosne bitene i den smeltede sjokoladen.
Sett på bakepapir og pynt evnt. med hakkede pistasjenøtter.

Deilige marskipanstenger med pistasje!

– Et hefte med mine favoritter!

Thorun Ranes er ingen hvem som helst på kjøkkenet! I tiår har hun smakt, testet og lekt seg fram til de beste kombinasjonene. Først hos Soma, så Midsona, samt gjennom kurs, og boken «Søtt uten sukker»

Thorun Ranes

– Jeg elsker å eksperimentere fram gode smaker og konsistenser: frokostsmoothies, lunsjer, middager… Men aller best liker jeg det søte. Særlig påskegodt! Det finnes så mange gode kombinasjoner med nøtter og frukt, ferske som tørkede. Mange av mine favorittoppskrifter blir til ved tilfeldighet. Kanskje har jeg noen rester igjen fra en juice jeg har presset, da må jeg lage noe spennende av den. Ekstra gøy er det når nettopp de kakene eller godbitene blir en favoritt, sier Thorun.

Thorun: –I oppskriftsheftet har jeg samlet mine favoritter av påskegodt.

Maiken Hagen Vagmo (19) har tatt bildene til påskeheftet.
– Foto av mat og kaker er mer krevende, det skal se innbydende ut, og krever tålmodighet og styling. Det var kjempegøy å jobbe sammen med Thorun, og jeg fikk smake på alt!
Favoritten?
– Påskesmoothien. Supergod til frokost!

Påskesmoothie- fotograf Maikens favoritt!

For kr 99,- blir oppskriftsheftet ditt, bare å laste ned og lagre på pc, nettbrett og mobil. Enkelt og greit!

Se hvordan Thorun lager pistasjemarsipanen, trinn for trinn i denne videoen!