Livsstil for helse - visst kan du!
Kaker og desserter

Nydelig pistasjmarsipan til påsken!

Artikkelen inneholder kjøpslink.

Thorun Ranes og Maiken Hagen Vagmo har laget oppskriftsheftet “Påskegodter” som du finner i nettbutikken til Caluna

Heftet, som du lett laster ned til din PC/nettbrett eller mobil, har 25 deilige oppskrifter. Her finner du både kaker, marsipan, grøt, smoothies, yoghurt og mye mer.
Her får du en smakebit på en av de mange deilige oppskriftene du finner i heftet: Pistasjmarsipan

Du trenger:

  • 50 g pistasjenøtter (gjerne økologiske)
  • 40 g dadler uten sten. Dadlene må være myke/seige og ikke tørre. Bruk gjerne ca. 2 stk. Medjooldadler.
  • Sjokoladetrekk: ca. 50-100 g mørk sjokolade som smeltes i vannbad

Slik gjør du:

Kjør pistasjenøttene i en blender til de er finhakket.
Ha i dadler og kjør til du får en seig masse.
Klem massen til former du ønsker.
Hvis du vil trekke bitene med sjokolade må du sette bitene i fryseren til de er helt stivfrosne.
Smelt sjokolade over vannbad og dypp de frosne bitene i den smeltede sjokoladen.
Sett på bakepapir og pynt evnt. med hakkede pistasjenøtter.

Deilige og smakfulle marskipanstenger med pistasj!

Et oppskriftshefte med mine favoritter!

Thorun Ranes er ingen hvem som helst innen matverden. Hun har lang erfaring med å utvikle oppskrifter. Både gjennom sin tidligere arbeidsplass Soma, nå Midsona, samt gjennom kurs og boken hennes “Søtt uten sukker”

Thorun Ranes

–Jeg elsker å eksperimentere frem gode smaker og konsistenser.
Jeg lager både frokostsmoothies, lunsjretter og middagsretter, men kanskje er nettopp de søte små godbitene og kakene mine favoritter! Sprudler Thorun.
Hun fortsetter; –Når jeg jobber med nøtter og frukt, både ferske og tørkede så finnes det så mange gode kombinasjoner. Mange av mine favorittoppskrifter blir gjerne til ved en tilfeldighet. Kanskje har jeg noen rester igjen fra en juice jeg har presset og da må jeg bare lage noe spennende av de. Og da er det ekstra gøy når nettopp de kakene eller godbitene blir til en favoritt både hos meg og andre som får smake.

Kokosyoghurt med friske bær finner du i oppskriftsheftet!

–I dette oppskriftsheftet har jeg samlet mine favoritter som er spesielt godt egnet til påsken, men du kan selvsagt lage de hele året.

I påsken kan du ta med barna til Son Spa og lage godterier fra oppskriftsheftet! Thorun holder kurs tre dager i påskeuken, her kan du lese mer og se programmet: Påskedager på Son Spa

Et ungt talent innen foto

Der Thorun er en mester i å komponere de nydeligste kaker og godterier er Maiken Hagen Vagmo (18 år) et talent innen foto. Maiken går siste året på videregående skole, men har allerede rukket å gjøre mye innen film og bilder. Hun har blant annet bidratt med flere bilder og filmer for Caluna.

Maiken Hagen Vagmo

– Jeg elsker å ta bilder forteller hun.
– Favorittobjekter er biler, motorsykler og dyr, og kanskje hunder spesielt. Hun fortsetter: –Foto av mat og kaker er litt mer krevende, det skal se innbydende og fristende ut, så her kreves det en god del tålmodighet og ikke minst styling!
Men det var kjempegøy å jobbe sammen med Thorun, og jeg fikk smake på alt!

Har du en favoritt lurer vi på?
– Ja! Jeg likte spesielt godt påskesmoothien. Supergod til frokost!

Påskesmoothie

Vi kommer med flere oppskriftshefter!

Caluna har fått smake på mange av de deilige kakene og godteriene i heftet og vi kan skrive under på at de er mer enn godkjent. Lett å lage er de også. På spørsmål om de kommer til å fortsette samarbeidet og lage flere hefter, er begge helt klare. –Ja! Dette var så gøy, og vi har mange ideer til flere temaer. Følge med på Caluna fremover!

Her kan du bestille og laste ned oppskriftsheftet. Det koster kr 99,- og du får en ordrebekreftelse på e-post med link til å laste ned heftet. Det kan du lagre på PC, nettbrett og mobil. Enkelt og greit! Klikk på bildet for å lese mer.