Kan man lage en sunn(ere) versjon av Nutella enn den som er å få kjøpt i butikken?
Ja! Denne er skikkelig god – og absolutt verdt å lage. Vi har i tillegg testet den sammen med oppskårede grønnsaker og eple for å se om det er et godt alternativ til rask mat på farten. Du kan se video av Julia som tester dette på Facebook-siden vår.
Du trenger
5 dl hasselnøtter
2,5 dl kokossukker
2 ss hasselnøttolje eller annen olje
2,5 dl mandelmelk
3 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
1 klype salt
Slik gjør du
Spre hasselnøttene utover en stekeplate og stek/rist de i ca 15 min på 175 grader. Vel ute av ovnen heller du de over i et rent kjøkkenhåndkle og ruller de rundt i håndkleet til skallet løsner. Dette er en ganske omfattende jobb, så hvis du får tak i hasselnøtter uten skall så kan det være et godt alternativ. De skal også ristes i ovnen i ca 15 min eller til de er gylne… Hell nøttene over i en god kjøkkenmaskin og kjør til fettet slipper og det blir en tykk “paste”. Tilsett alle de andre ingrediensene og kjør til blandingen er glatt og fin. Hell den ferdige Nutellaen i glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.