Deilig laksetaco til middag! Denne er enkel, og har det gode fettet vi trenger. Varier krydderet i majonesen for forskjellige smaker, eller bruk friske urter!
Lege Berit Nordstrand om hvorfor det er viktig å spise fett til hvert måltid: SPIS FETT TIL HVERT MÅLTID
Du trenger (2 porsjoner):
1 liten pakke Frøya laks backloin, delt i fire
4 blader hjertesalat, skylt og tørret
6 ss Rørosmajones eller hjemmelaget majones
4 ss syltet Cornicho (småagurker) og sølvløk, grovhakket
1/2 ts chipotlekrydder eller annet valgfritt krydder
1 skvis sitronsaft
Litt uraffinert havsalt på toppen
Sånn gjør du:
Rør krydderet i majonesen.
Smak til med litt sitronsaft.
Stek laksebitene i varm panne med en stor klatt Rørossmør.
Legg hjertesalatbladene på en tallerken, ha i en god stripe majones.
Legg de stekte laksebitene på majonesen, topp med hakkede cornichos og sølvløk.
Strø litt salt på toppen og voila, nyt!
Til dessert og/eller kveldskosen kan du jo lage denne deilige peanøtt og sjokoladekaken.
Her er en annen god middagsoppskrift med laks: Laksepakke med sure agurker.