Del dette innlegget på:

Karamellpudding

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Karamellpudding er en av klassikerne til dessert på festdager

[/vc_column_text][vc_column_text]En favoritt til dessert er karamellpudding. Puddingen er fløyelsmyk, og med karamellsausen blir det en nydelig kombinasjon.

Den lages i ovnen i vannbad, og serveres gjerne kald. Derfor kan den gjerne lages dagen før servering. Ofte serveres den med pisket krem eller bær.

Her får du en enkel oppskrift som er laget uten sukker! Puddingen er søtet med Stevia, og sausen lages av kokosblomstsukker.

Karamellpudding

6 porsjoner

100 g kokosblomstsukker til karamellsaus

2,5 dl kremfløte

2 dl helmelk

1 ss Steviosa sukker (helsekostbutikk)

10 dråper Steviosa flytende vanilje (kan sløyfes, men gir en ekstra god vaniljesmak)

1 vaniljestang alt. ½ ts vaniljepulver

4 egg

 

Bruk en brødform på ca. 1 liter eller i porsjonsformer i metall/stor metall muffinsformer som du heller kokosblomssukker jevnt fordelt i.  Forvarm ovnen til 190 grader. Sett formen i vannbad (langpanne med vann som dekker ca. halvt opp på formen). Kokosblomssukkeret skal stivne/blir litt fast. Det tar ca. 15 min. Avkjøl litt. Mens kokosblomssukker karamelliseres i ovnen, lag fløteblandingen.  Kok opp fløte, melk, Steviosa sukker, Steviosa vanilje dråper og skrapte frø samt selve vaniljestangen. Rør godt ca. 1 min. Avkjøl blandingen og fjern vaniljestangen. Pisk eggene luftig, og rør inn den avkjølte fløteblandingen. Hell massen over i formen/formene som settes tilbake i vannbad i ovnen men nå på 120 grader. Når puddingen er stivnet ta den ut og avkjøl. Det tar mellom 90-120 minutter å få den stiv. Puddingen kan løsnes med en kniv langs kantene og forsiktig velves på et serveringsfat. NB – sausen vil da flyte rundt når du velter den på fat.

Oppbevares i kjøleskap.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!