Hva spiser du når du er litt sulten? Granola er fint å ha fordi når du lager den den selv kan du få den ganske så sunn. Så lag en stor porsjon og ha til frokost, lunsj, mellommåltid eller en snack.
Granola
260 gram store havregryn (gjerne glutenfri)
100 gram små havregryn
50 gram kokos
100 gram mandler hakket/skivet
Ca.100 g dadler uten sten
1,5 dl vann
½ ts salt
1,5 ts vaniljepulver
1 ss kanel
80 g kokosnøttolje
- Bland alt det tørre i en bolle.
- Ha dadler og vann i en kjele og kok opp. Når dadlene er helt myke ta kjelen av platen og tilsett kokosoljen så den smelter helt. Mos dadleblandingen sammen med en stavmixer/kjøkkenmaskin.
- Bland mosen godt inn i de tørre ingrediensene. (bruk gjerne hendene og vend og rør godt rundt)
- Hell over på et stekebrett og stek på 100 grader i ca. 20 min.
Rør rundt ca. hvert 20 minutt og stek til Granolaen er gylden. Tar ca. litt over en time. Pass på at den ikke blir brent. Avkjøl, og bland så inn ingredienser du ønsker. F.eks.: Hakkede valnøtter, tranebær eller andre tørkede bær/frukt.