Helsehistorier av folk - til folk
Diabetes-vennlige oppskrifter

Steinalderbrød!

Liker du litt kompakte brød á la dansk rugbrød? Ja, da er dette noe for deg! Brødet er helt uten korn, kun nøtter og frø. Det er også uten bakepulver og gjær.  Man kan lage deigen med hele nøtter og frø eller man kan kverne ingrediensene slik at brødet blir litt mindre kompakt. Vi har gjort sistnevnte i vår deig. Dette brødet klarer du ikke spise mange skiver av, du blir god og mett av det! Og det oppbevares i kjøleskapet der det holder seg fint i 4-5 dager. Eller du kan fryse ned brødet, gjerne ferdig oppskåret i skiver.

Du trenger:

120 gram mandler
120 gram valnøtter
120 gram solsikkekjerner
120 gram gresskarkjerner
120 gram sesamfrø
120 gram linfrø
6 sammenpiskede egg
1-2 dl cottage cheese

Slik gjør du:

Ønsker du mindre kompakt brød så kan du kverne alle ingrediensene, eller bare deler av de. Jeg brukte den kjekke lille kvernen til stavmikseren min. Samle alle ingrediensene i en stor bolle og rør sammen deigen. Smør en eller to brødformer, avhengig av størrelsen på disse. Jeg har en stor form og da går hele deigen i en form. Stek i ovn på 175 grader i ca en time. La brødet avkjøles i formen før du tar den ut og smaker på det deilige brødet! Gjerne med et par tykke skiver Brie 🙂

 

Deilig brød med tykke skiver god ost!