Frister det med noen godt?
Prøv saftige muffins med syrlig sitronsmak og fløyelsmyk kokoskrem!
Du trenger:
3 dl mandelmel – ikke fettredusert
3 ss kokosmel
1 ts bakepulver
1/4 ts havsalt/himalayasalt
Revet skall fra en sitron
Bland alle ingrediensene godt sammen.
I en ny bolle blander du:
Saften fra en sitron
2 ts vaniljeekstrakt (du kan bruke pulver, men da blander du inn i de tørre ingrediensene)
3 sammenpiskede egg
1 dl kokosmelk/krem
1 dl honning
2 ss smeltet kokosolje eller smeltet smør
Bland sammen de våte ingrediensene og hell disse i bollen med de tørre.
Bland godt, la svelle noen minutter.
Fyll små muffinsformer nesten helt opp, muffinsene hever ikke særlig mye.
Stek i forvarmet ovn på 175 grader i ca 35 minutter. Avkjøl.
Så lager du kremen:
I forkant har du satt inn en boks med kokosmelk i kjøleskapet.
Den delen som har stivnet på toppen har du over i en bolle.
Unngå å få med noe av væsken som ligger nederst i boksen.
Pisk kremen med ca 2 ts sukrinmelis.
Så danderer du kremen over muffinsene og pynter med litt revet sitronskall og revet kokos. Nyt!