Raw bringebærkake 

Ser ikke denne bringebærkaken utrolig fristende ut? Vi har fått oppskriften fra Siw Bugge Gjerdevik Kolstad som driver facebook-siden @renmatfrahjertet. Siw har lidenskap for mat med smak og næring!

Siw er utdannet mat og helselærer fra Høgskolen i Sørøst-Norge, og underviser i mat og helse ved Nore Neset ungdomskule i Os kommune. Våren 2016 tok hun eksamen i kokkefaget, ved Folkeuniversitetet i Bergen. Caluna har fått flere oppskrifter fra henne og her kommer den første – Raw bringebærkake!

Dette trenger du:

Bunn:
1 ¾ dadler, uten stein
½ lime, revet skall
2 dl mandler malt til mel
1 dl havregryn
1 ¾ dl revet kokos
2 ss lønnesirup
En klype salt

Fyll:
8 ss kokosolje
4 ss agavesirup
250 g bringebær, tinte eller ferske
1 dl kokosmelk , fullfet

Topping:
Revet kokos
Gresskarkjerner

Sånn gjør du:

Nam – Bringebærkake med ekte smaker!

Bunn:
Bland sammen ingrediensene i en foodprosessor til en finmalt litt klissete masse. Kle en firkantet form med bakepapir , gjerne slik at papiret dekker over kantene, da blir det lettere å ta ut kaken når den er ferdig. Trykk ut massen til et jevnt lag i formen. Trykk eventuelt massen ut i små, runde papirformer.

Fyllet:
Smelt kokosoljen i vannbad, i en kjele på svak varme. Dra den av varmen, ha i agavesirup og  bringebær og mos alt med en stavmikser. Rør in kokosmelken og bland det sammen. Hell det over i kakeformen, topp med revet kokos og gresskarkjerner. Sett den i frysen et pr timer slik at den får satt seg. Oppbevar den i kjøleskap, eller i fryseren til du skal spise den. Skjær den i biter, pynt gjerne med ferske bringebær nå i sesongen – nyt!

Del artikkelen!

2 thoughts on “Raw bringebærkake 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.