BETALT INNHOLD
Livsstil for helse - visst kan du!
Kveldsmat

Hjemmelaget majones og aioli med kokosolje

Majones som smaker deilig og som er helt uten raffinerte planteoljer! Denne lager du enkelt med stavmikser i et høyt glass, og når den er ferdiglaget kan du enkelt forvandle den til kremet aioli.

Du trenger:
2 eggeplommer
2-3 ss presset sitronsaft
1 ts god sennep
Litt havsalt
1/2 ts kokossukker
1 dl smeltet kokosolje (smeltes i vannbad)
1 dl MCT-olje
Smak til med havsalt og pepper

Bruk skiven med huller

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene, bortsett fra oljene i en høy og smal beholder. Sett stavmikseren i bunn, bruk gjerne skiven som har huller i seg. Hell på oljeblandingen. NB! kokosoljen må være avkjølt ellers skiller majonesen seg! Når oljen er tilført starter du stavmikseren og hever den sakt oppover. Du ser at blandingen tykner til og får riktig konsistens. Dette går på under ett minutt.

Sett stavmikseren i bunn før du fyller på oljen
Trekk stavmikseren rolig oppover og det blir majones

Den ferdige majonesen oppbevarer du i kjøleskapet.

Aioli

Du kan lett forvandle majonesen til en deilig aioli. Bruk 2 deler majones og en del rømme og rør godt sammen. Tilsett revet, fersk hvitløk. Vi brukte to fedd til majonesen laget etter oppskriften over og ca 2 dl rømme.  Majonesen er ganske syrlig allerede, men du kan tilsette en ekstra skvis sitron hvis du ønsker det. Smak deg frem!

I tillegg har vi fått lov til å gi våre lesere 30% rabatt på Cocosa kokosolje og MCT-oljen! Følge linken under eller gå inn på soma.no og bruk koden calunamajones! Tilbudet varer frem til 6 september.

Klikk på bildet for å kjøpe Cocosa kokosolje
Klikk på bildet for å kjøpe