Livsstil for helse - visst kan du!
Kaker og desserter

Lavkarbo, himmelsk himmelkake!

Mai er kaketid! Kaker må visst ikke være stappa med sukker og mel. Denne smaker himmelsk. Så himmelsk at blogger Tine Bjerke døpte den Himmelkake.

Tusen takk til Tine Bjerke for denne oppskriften. Du finner den og mer på bloggen hennes: outdoorkids.

Til bunnen trenger du

6 eggehviter
6 eggeplommer
250 g lys sukkerfri sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
3 ss tagatesse

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Del opp sjokoladen og smelt den i vannbad eller mikro.
Bland inn vaniljeelstrakt.
Skill eggene.
Bland sjokoladen med eggeplommene. Det gjør ingenting om det klumper seg litt.
Stivpisk eggehviten og tagatesse.
Bland litt av eggehviten med sjokoladen.
Bland i resten av eggehviten. Jeg brukte kjøkkenmaskinen på middel hastighet og det funket bra.
Smør en springform (24cm i diameter brukte jeg) med smør, bruk bakepapir i bunnen.
Hell røren i formen, stek midt i ovnen i 25 minutter.
Ta kaken ut, la den stå i formen, avkjøl helt.

Til ostekremen trenger du

200 g kremost
4 ss sukrin melis
1 ss tagatesse
2 dl kremfløte

Slik gjør du

Stivpisk fløten til krem, ha det i en annen bolle.
Pisk kremost sammen med melis og tagatesse.
Vend inn kremen så det blir en luftig ostemasse.
Smør 2/3 av ostekremen over den avkjølte kaken. Spar resten i kjøleskapet…
Sett kaken kaldt en god stund, eller la den få en rask tur i fryseren før neste lag påsmøres.

Til sjokoladmousse trenger du

70 g mørk, sukkerfri sjokolade
1 eggeplomme
1 eggehvite
1 helt egg
1,5 dl kremfløte

Slik gjør du

Smelt sjokoladen i mikro eller vannbad.
Skill 1 egg.
Pisk eggehviten stiv, ha dette i en bolle for seg.
Pisk fløten til krem.
Når sjokoladen har smeltet, visp inn det hele egget først. Gjerne for hånd.
Visp inn eggeplommen.
Vend forsiktig inn eggehviten.
Vend inn kremen til slutt.
Smør på den avkjølte kaken.
Avkjøl.
Smør på resten av ostekremen og riv over litt sukkerfri sjokolade til slutt…

Den ser fristende ut, ikke sant?