[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ny forståelse av kreft gir håp

Den rådende forklaringen har vært at kreft skyldes genfeil og uflaks.
Nå viser stadig flere forskere til en annen forståelse. Kreftceller har én ting til felles, sier de; nemlig at kreft er kroppens svar på dårlig cellemiljø.

Fremragende, internasjonale forskere omtaler nå et paradigmeskifte i forståelsen av kreft: At kreft i hovedsak skyldes omgivelser og omstendigheter.
Kreftceller er verken «onde» eller «krigerske», men celler som desperat prøver å overleve under dårlige kår.

Blant disse er prisbelønnede Dr. Thomas Seyfried (bildet under) ved Boston College, og biolog Travis Christofferson ved Montana State University.
Christofferson er forfatter av den internasjonale bestselgeren «Tripping over the Truth», som grundig viser hvorfor vår tilnærming til kreft har vært et blindspor.

 

Om fisken blir syk av gift i elven, skal vi da medisinere fisken, eller rense elven?

 

 

Disse internasjonale spesialistene henter fram biokjemikeren Otto Warburgs forskning på cellenes kraftsenter, mitokondriene.
I 1931 fikk Warburg Nobelprisen i medisin. Han viste til kreft som metabolsk tilstand, at stoffskiftet i cellene er skadet.
Men da DNA ble oppdaget på 50-tallet, satte en inn alle krefter på å løse kreftgåten ved å finne «kreftgenet», godt hjulpet av legemiddelindustrien.

Kreftgenet er ennå ikke funnet

Seyfried og Christofferson er blant mange som peker mot en enkel, logisk forklaring på kreft: Kreftceller har felles at mitokondriene er skadet.
Den nye forståelsen gir håp fordi en kan bedre prognose ved å forbedre cellemiljøet. Men denne kunnskapen er vanskelig å finne i Norge.
Metoder for avgifting, bedret leverfunksjon og tarmflora, styrking av immunforsvaret med stoffer fra planteriket og trening er eksempler.

Professor Thomas Seyfried ved Boston College:

The standard of care should never have been written in granite. It should be flexible. If you have something else that comes along that might be better, you’d think there would be enthusiasm.

Terje Toftenes tok egne grep, i tillegg til offentlig behandling

 

Filmskaper Terje Toftenes (bildet under) forstod at han med egne tiltak kunne bedre sin prognose, grep som supplement til offentlig behandling.
I 2016 fikk han «sykdommen fra helvete», Sezary syndrom. Ingen i Norge hadde overlevd den typen kreft, sa legene på Radiumhospitalet.

 

 

November 2019 var det premiere på Terjes film «Fri fra kreft». I filmen fletter han egen historie med intervjuer med forskere som Seyfried og Christofferson.

Doktor Jennifer Logan oppsummerer gammel og ny forståelse av kreft slik:

Ideen om at kreft skyldes dysfunksjonell spredning, er allment akseptert og støttet av litteraturen. Nyere funn fra forskning viser at metabolske forstyrrelser også bidrar til utvikling av forskjellige kreftformer.

 

På Engø gård 14.-16. februar ser vi Terjes film.
Bli kjent med ham og flere fagfolk i det norske miljøet som fordyper seg i den nye forståelsen av kreft.
Vi lærer om tiltak, mestring og håp fra Terje, lege Øyvind Torp og ernæringsrådgiver Karin Hvoslef. Alle ble rammet av kreft.
Vi tror du vil reise hjem med fornyet kunnskap og gnist.
Dessuten gir helgen yoga, spa, ro, natur og kulinariske nytelser tilpasset helgens tema.

 

 

Trykk på knappen nedenfor for detaljer om seminaret på Engø gård. Og for forskningen som ligger bak den nye forståelsen av kreft. For å samle informasjon om  hvilke tiltak det er hensiktsmessig for oss å gjøre mer av i fremtiden ber vi deg registrere deg på neste side for å komme videre.

 

Les mer

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!