Derfor kan stress gi dårlig fordøyelse
Hippokrates ord er fortsatt med oss: Mat er medisin. Men når alt handler om å spise riktig, overser vi andre årsaker til sykdom og fedme. Stress er trolig den viktigste.
Hippokrates ord er fortsatt med oss: Mat er medisin. Men når alt handler om å spise riktig, overser vi andre årsaker til sykdom og fedme. Stress er trolig den viktigste.
Ut på tur? Ta med deg Tones tips!
Skigåing er ikke hva den var. –Teknikken har endret seg sier instruktør Tone Behncke. Og hvilke muskler bruker vi på ski, egentlig?
Salget av havremelk tar av. Siste året har svensk havremelk spredt seg til hele USA.
– Det er mange helsefordeler ved havre, mener lege Tanja Kalchenko.
Husker du Hege? Etter tre uker på kostplan har hun gått ned fem kilo.
– Jeg er så fornøyd! Har ikke engang lyst på påskeegg! Men Hege har kun mistet vann. Lavt stoffskifte type 2 stopper forbrenningen.
– De melkefrie alternativene du finner i butikken kan bli bedre, mente Berit Nordstrand. Og gjorde noe med saken. Resultatet er havremelken ”Mylk”.
Tone Glestad (57) har ekstra god grunn til å holde seg unna påskemarsipanen. For nå sitter hun litt fast i sukker og skam.
Hun, eksperten på sukkeravhengighet. Som pleier å hjelpe andre.
Vi lever lenger. Men er vi friskere? Hver nordmann brukte 65 000 kroner av helsebudsjettet i 2017. En økning på over 2000 kroner fra året før.
– Glem levealder som tegn på helsetilstand. Om vi bruker medisiner eller ei, DET betyr noe, skriver terapeut Tor Strømsnes.
På kostplan har Nora (39) blitt slank.
– Det må finnes bedre løsninger enn fedmeoperasjon, mente Thor Foseid og inviterte 20 deltakere til et pilotprosjekt. En måned senere har deltakerne har gått ned 13 kilo i snitt!
Svenske Anne Aobadia har stor suksess med sin nye kokebok «Mer matglede med lavkarbo». -Vi blir friskere og lykkeligere av skikkelig mat! Det er lettere å trives når kroppen går på riktig brensel og magen er i balanse, sier Anne.
Skreien er her! Den er vel noe av det beste vi har? Flakete og hvit – kun tilgjengelig noen måneder.
Det er noe med å verdsette tidsbegrensede råvarer. En viktig del av matgleden!
Å lengte, nyte, juble over sesongens skatter.
Annonse