Sunne drikker

Sunne drikker du kan nyte til hverdag og fest!

Artikkelen har omtale og link til oppskriftshefte i nettbutikk

God drikke handler både om hva som smaker godt og hva som er bra for kroppen.  Kroppen hydreres ikke bare av vann, men også av frukt, grønt og andre næringsmidler med høyt innhold av vann. Sunne drikker gjør det samme: det hydrerer kroppen og tilfører aktive og beskyttende plantestoffer.

Kroppen må ha 2 – 3 liter væske daglig. Maten vi spiser står for ca en liter. Da trenger vi bare å fylle på med halvannen liter fra andre kilder. Fordøyelsen vår trenger vann for at vi skal unngå forstoppelse. Resten av kroppen sier også i fra hvis den ikke får nok vann. Hodepine, slapphet og svimmelhet er typiske tegn på dehydrering.

Vi kan overleve opp til 8 uker uten mat, men maksimum 1 uke uten vann. Tallet avhenger av vår helse. Eldre mennesker, barn og individer med kroniske sykdommer har ikke så mye å gå på før det blir for lite vann til å opprettholde livet. Aktivitetsnivået avgjør ellers hvor fort du går tom for væske. Det samme gjelder været: når det er varmt forlater mer vann kroppen sammen med verdifulle salter i svetten. Tørr vinterluft bidrar også til tap av vann: det fordamper lettere fra huden når det er lite fuktighet i luften. Vi må derfor være ekstra påpasselige med hydreringen om vinteren. Tørr luft er også irriterende for huden.

Vann om morgenen øker utskillelsen av avfallsstoffer fra nattens rehabiliterende søvn. Som en ekstra renselse kan du drikke saften av en ½ sitron i litt lunkent vann, før du spiser frokost eller formiddagsmat. Dette hjelper leveren å rense blodet, og fordøyelsen settes i gang.

Jeg liker så godt å lage oppskrifter med gode råvarer. Sunne drikker kan gi deg en super start på dagen om du f.eks velger å lage deg en Smoothie, ikke bare med frukt og bær, men tilsetter litt gode fettsyrer og evntuelt mettende proteiner, som et egg. Trenger du å styrke kroppen er ingefær eller gurkemeie fantastisk å tilsette.

Lag gode mettende Smoothies!

Mange liker å drikke brus. Men det er ikke særlig bra med hverken sukker eller de mange varianter med kunstig søtning. Jeg har virkelig funnet spennende måter å lage sunn brus uten sukker og kunstig søtning. For eksempel kan du finne oppskrift på deilig ingefær- og granateplebrus i hefte!

I oppskriftshefte har du 100 sider med oppskrifter og tips på mange varianter av drikke. Både varme og kalde drikker. Du kan lære å lage plantemelk og hvordan bruke det i diverse drikker. Lær om safting, og se instruksjons-video for juicing og fermentering.

Vil du lære å lage fermenterte drikker som Kombucha og Vannkefir? Du får oppskrifter og se videoer i hefte.
Trykk på bilde for mer informasjon om hefte.

Del artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *