Rødbetburger

Lyst på saftige burgere? Lag hjemmelaget rødbetburger som ikke bare blir saftig men nydelig på smak og metter utrolig godt. Server for eksempel med dampkoke søtpotet og grønnkål.

Rødbete er en gammel kulturplante som har vært dyrket i over 3000 år og stammer fra kyststrøkene i Sør og Vest-Europa. Rødbete har lavt fettinnhold og høyt innhold av folat. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Rødbete har også et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen, i tillegg til å være en kilde til kalium som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

 
Rødbetburger

ca. 10-12 stk
1 dl hirse(eller quinoa) kokes i 2 dl vann og avkjøles
400 g kjøttdeig (gjerne økologisk)
250-300 g rødbete uten skall
1/2 potte fersk timian
Salt/pepper etter smak

Del rødbetene i store biter og kjør i en kjøkkenmaskin til du får de finhakket. Så tilsetter du den kokte hirsen, kjøttdeigen og krydder. Kjør til du får en fin deig, og så lager du passe store burgere som du steker i godt smør.

Server gjerne med dampkokt søtpotet og grønnkål som du også kan smørdampe. 

 

Del artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *