Linsesuppe som metter godt.

Rød linser er næringsrike spesielt på jern, protein, selen og sink. Linser har langsomme karbohydrater som gir god metthet og god tarmfunksjon.  Bløtlegging er ikke nødvendig og de koker raskt. Denne suppen er enkel og lage, næringsrik og smaker nydelig. Lag gjerne dobbel oppskrift og  frys ned i porsjoner. Da har du lett tilgjengelig en sunn lunsj eller middag.
4 porsjoner
250 g røde linser (tørre)
1 gul løk
2 båter hvitløk
300-400 g rotselleri
10 cherry tomater
1 purreløk
1 ss grønnsaksbuljong
1 liter vann
1 ss kokosolje til steking, og tilsett gjerne litt ekstra kokosolje i suppen om du ønsker.

Slik gjør du:

Skjær løk, hvitløk og rotselleri i biter og stek i kokosolje på middels varme i en kjele (skal ikke bli brunt). Hell over vannet og tilsett buljongen. Kok opp. Skyll linsene før du tilsetter de i det kokende vannet. Suppen skal koke cirka 12-15 min, men etter cirka 6 min koking har du i hakkede tomater, purreløken som er skjært i biter og smak til med litt havsalt. Ønsker du en mer mektig suppe kan du tilsette mer kokosolje. Tilsett mer vann om den blir for tykk. Litt hakket persille smaker også godt i denne suppen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *