Knekkebrød, glutenfritt

Liker du knekkebrød? Lag dine egne – enkelt

 

Hvis du liker sprø og smakfulle knekkebrød er det mange muligheter. Denne oppskriften er glutenfri og med mel som ikke er så kjent. Du kan sikkert variere med andre glutenfrie ingredienser men lurt å sjekke at røren/deigen ikke blir for tykk/hard. Bruk heller litt mer vann og lenger tid til å tørke. Ellers kan du ende opp med litt for harde knekkebrød. Disse ble passe harde og veldig sprø.

Glutenfri Knekkebrød
Ca. 24 stk.

2 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarkjerner

Bløtlegg disse frøene i kaldt vann minimum 2 timer – gjerne over natten
Skyll frøene i en sil, og ha de i en stor bolle

Bland sammen i en annen bolle:
200 g glutenfrie havregryn
100 g mandelmel
100 g tapioka mel (fant det på bodystore.no)
100 g durra/sorghum mel ( på bodystore.no)
Bland melet inn i frøblandingen sammen med:
7 dl vann 2 ts salt

Slik gjør du:
La røren stå ca. 10-20 min å trekke.

Ta fram to stekebrett dekket med bakepapir og fordel røren på de to brettene. Bruk en slikkepott for å få alt jevnt fordelt.

Sett brettene inn i stekeovnen på 150 grader varmluft (siden det er 2 brett) Ellers må du steke et og et brett på vanlig over/undervarme.

Etter ca. 1 time ta ut brettene og skjær opp i passende biter. Bruk gjerne en pizzakniv.

Inn i stekeovnen igjen, og stek videre 1 time til. Knekkebrødene kan trenge lenger tid i ovnen, så la de stå lenger hvis de ikke er blitt tørre og sprø. Du kan også sette de over på en rist på lavere temperatur til de er tørre.  Skru av ovnen og la de gjerne avkjøles inne i ovnen.

Ta ut og oppbevares i boks.

Del artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *