Hjemmelaget Pesto

Pesto er fantastisks å bruke som en saus eller tilbehør til mange retter. Du kan enkelt lage den selv i flere varianter. 

Pestoen kommer opprinnelig fra Italia og stammer helt tilbake fra romertiden. Den vanligste varianten er en grovhakket som inneholder basilikum, hvitløk, pinjekjerner, parmesanost og olivenolje. Om du ikke kan spise ost kan du fint sløyfe parmesan osten og tilsette mer pinjekjerner eller f.eks. cashewnøtter. Andre fine varianter av pesto er med f.eks. ramsløk eller rød paprika. Her får du oppskrift på en som har persille og ruccola. Kanskje du liker mer syrlig – da tilsetter du litt presset sitronsaft.

Pesto med persille og ruccola

1 potte basilikum
1 liten bunt persille
En håndneve med ruccola-salat
1-2 fedd hvitløk
Ca. 80 g pinjekjerner
Ca. 80 g parmesanost
2,5 dl olje gjerne god Extra Virgin oliven olje
Salt og pepper etter smak

Kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin med kniv unntatt oljen.
Tilsett oljen og bland godt.
Ha på et glass med lokk. Etterfyll med olje om det ikke er olje på toppen.  Oppbevares i kjøleskap og kan fryses. 

Del artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *