Himmelske Kaker

Sunne kaker du kan spise hver dag!

Artikkelen har omtale og link til oppskriftshefte i nettbutikk

Jeg har alltid likt å bake kaker og har mange favoritter. Skal man på en fest er det alltid spennende å se hva som serveres til kaffen. Men det kan bli mye sukker. Sukker gir oss en berusende belønningsfølelse, omtrent som narkotika, alkohol og nikotin gjør.  Så det kan være vanskelig å kutte ut sukkeret når man først har vent seg til det, og mange blir avhengig. Men det finnes gode alternativer for å få fram søt smak.

Jeg liker å utforske oppskrifter der man bruker de beste råvarer med gode sunne næringsstoffer. Da jeg skrev oppskrifter til boken “Søtt uten sukker” i 2012 var mitt fokus å å bruke stevia som alternativ. Stevia er interessant fordi denne urten har søtstoffer som kalles glykosider – noen er bitre, noen veldig runde på smak og noen glykosider smaker lakris. Stevia har ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret. I noen oppskrifter passer stevia helt fint som søtning alene, men det beste er ofte å kombinere med andre naturlige søtstoff. Jeg har god erfaring med honning, yaconsirup, FOS, tørket frukt/bær, dadler, fiken og kokosblosmtsukker/sirup.

Kaker lages som regel med egg, mel, melk, smør og mye sukker og ikke det sunneste å spise ofte, og mange får søtsug av å spise sukker. Men kaker kan også lages helt uten!
Da kan du faktisk spise kaker som gir deg et spekter av sunne næringsstoffer, smaker nydelig og metter godt uten å gi deg søtsug.

I 2019 startet jeg å eksperimentere med å lage Rawfood kaker, og ble helt hekta. Det er så utrolig mange flotte kaker man kan lage uten å steke de i ovnen! Fantastisk å bruke bær, grønnsaker, plantemelk, nøtter og rå sjokolade for å få nydelig smaker og flotte lag med spennende konsistens.

Jeg har nå samlet mine favoritter i heftet “Himmelske Kaker” og håper de kake-glade blir inspirert til å utforske disse nydelige oppskriftene. Det er så lett å lage Rawfood kaker, og har du ikke prøvd ennå må du prøve. I heftet får du alle instrukser på en enkel måte. Du kan også se video av hvordan du lager en Rawfood kake.  Heftet er digitalt, og lett å orientere seg i, på flere formater, for mobil, nettbrett og PC/Mac. Du kan lese online, eller laste det ned. Du kan også laste ned egen app for å lese offline.

I heftet kan du finne denne oppskriften på en nydelig enkel vaniljesaus som passer til flere av kakene.
Her får du oppskriften: 

Her ser du Vanilla Lime kaken. Den smaker helt nydelig med vaniljesausen!

Vanilje saus

250 g kokoskrem (denne er tykkere enn kokosmelk)
40-60 g lønnesirup
15-20 dråper vaniljeessens (eller smak til med vaniljepulver)
1/4 ts gurkemeie pulver
1/2 ts johannesbrødkjerne mel (helsekost)

Kjør alle ingredienser i en blender til en kremet masse.
Juster med mer johannesbrødkjerne mel om sausen ikke er tykk nok

Trykk på bilde for mer informasjon om oppskriftshefte.

Del artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.