Helt rågod sjokoladekake

Kaker er gjerne med mye raffinert sukker. Det er helt mulig å lage nydelige kaker uten! Her får du oppskriften på en super god rawfood sjokoladekake du kan nyte.

Artikkelen har omtale og link til oppskriftshefte i nettbutikk

Sjokolade liker de fleste. Det finnes så mange gode sjokoladekaker men de er gjerne med mye sukker… og melk og raffinert mel. 

I 2019 startet jeg å eksperimentere med å lage rawfood kaker, og ble helt hekta. Det er så utrolig mange flotte kaker man kan lage uten å steke de i ovnen! Fantastisk å bruke bær, grønnsaker, plantemelk, nøtter og rå sjokolade for å få nydelig smaker og flotte lag med spennende konsistens.

Sjokolade er faktisk sundt! Hvis man bruker råkakao får man et fantastisk spekter av gode stoffer.

God kilde til mineraler og vitaminer

– Rå kakao inneholder mange mineraler og sporstoffer, som: Magnesium, kalsium, jern, sink, kobber, krom, kalium, selen, fosfor, svovel og mangan.

– Kakao inneholder et stort spekter av vitaminer, blant annet: vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 og B12, kolin, C, E og K.

Fra antioksidantgruppen polyfenoler har vi et godt utvalg: antocyaniner, procyanidiner, resveratrol, katekiner, epikatekiner og kumariner.

Kakao har også mange gunstige sentralstimulerende stoffer. Blant annet er bønnen rik på aminosyren tryptofan, som øker produksjonen av signalstoffet serotonin og dopamin i hjernen. Disse har innvirkning på humøret og kan virke antidepressivt og oppløftende.

Her får du oppskriften på min favoritt raw-food sjokoladekake.

 
Rågod sjokoladekake

Gjør klar en rund kakeform på 22 cm med plastfolie i bunn og opp langs kantene. Har du en remse med kakefolie får du et topp resultat (får du på Cacas) Det finnes en fin kakeform som er med fat under i 22cm (da trenger du ikke plastfolie)

Bunnen
100 g valnøtter
200 g dadler uten sten (mindre om de er veldig myke)
30 g kokosblomstsukker (kan sløyfes)
50 g mandler uten skall
50 g kakaonibs (helsekost)
50 g tørkede tranebær

Kjør alle ingredienser sammen i en kjøkkenmaskin med kniv til du får en fin hakket masse som er litt seig
Trykk massen ned i formen.

Sjokolademassen:
100 g cashewnøtter bløtlagt minst 2 timer.
450 g plantemelk – gjerne Alpro sin med vanilje
2 ts vaniljepulver
250 g Coconut cream (litt tykkere enn kokosmelk)
40 g rå kakaopulver (helsekost)
50 g kokosblomstsukker eller honning (Akasi + eukalyptus har jeg brukt)
8 plater gelatin – må bløtlegges 5 min i kaldt vann

50 -100 g mørk sjokolade 70 % som du hakker i fine biter (disse bitene drysser du over kaken rett før du setter kaken i kjøleskapet for å stivne.

Skyll de bløtlagte cashewnøttene, og ha de i en kjøkkenmaskin/blender med all melken.  
Kjør et ca. minutt før du tilsetter alle de andre ingrediensene uten gelatin. (den tilsettes til slutt)
Kjør blandingen ca.et minutt til alt er godt blandet.

Hell av alt vannet som de bløte gelatinplatene har ligget i. Ha de i et glass og hell over ca. 2 ss med kokende vann. Rør med en gaffel til de er helt løst opp. Hell gelatinen i sjokolademassen og kjør massen sammen et minutt før du fyller den over bunnen. Rett før du setter kaken i kjøleskapet: dryss over hakket sjokoladebiter.

Det tar ca. 1,5 til 2 timer før kaken er stiv og kan serveres.  Oppbevares i kjøleskap eller frys ned.

Du finner flere oppskrifter og tips i hefte «Himmelske Kaker».  I heftet får du alle instrukser på en enkel måte. Du kan også se video av hvordan du lager en Rawfood kake.  Heftet er digitalt, og lett å orientere seg i, på flere formater, for mobil, nettbrett og PC/Mac. Du kan lese online, eller laste det ned. Du kan også laste ned egen app for å lese offline.

Trykk på bilde for mer informasjon om oppskriftshefte.

Del artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *