Energibarer

Energibarer er så enkelt å lage selv, og du kan få de proppfulle med gode råvarer. Her får du oppskriften på en variant med sunne næringsstoffer fra quinoa, nøtter, frø, bær og gode fettsyrer

1 dl quinoa (kokes i 2 dl vann)
150 g mandler (gjerne uten skall)
100 g myke dadler uten sten. (hvis de er tørre kan du bløtlegge de først)
70 g kokosolje (gjerne extra virgin)
30 g rå kakaopulver
240 g nøtter (her er det supert å bruke litt av forskjellige: mandler, pekannøtter, valnøtter eller andre nøtter du ønsker)
50 g tranebær
40 g frø (varier med solsikke, gresskarfrø eller andre frø)
Topping: 100-200g 70% mørk sjokolade. Evnt. Strø på kokos

Slik gjør du:

Kok først opp 2 dl vann i en kjele.
Skyll quinoa og ha den i det kokende vannet.
Småkok under lokk ca. 10 min og avkjøl.

Ha den avkjølende quinoaen, mandler, og de myke dadlene i en kjøkkenmaskin med kniv.
Kjør massen godt sammen.
Tilsett smeltet kokosolje og rå kakaopulver.
Kjør dette til du får en godt most blanding.
Så tilsetter du alle nøtter, bær og frø og kjører til du får dette grovhakket inn i blandingen.
Sjekk at blandingen ikke er for tørr. Tilsett litt mer kokosolje om den er tørr.

Ha blandingen over i en bakepapirkledd form og trykk den fast og jevnt ned.
Sett den i fryseren ca. 30 min til den er blitt litt stiv.
Ta ut og skjær så i passende stykker du ønsker.

Smelt den mørke sjokoladen i vannbad og dypp bitene i den.
Eller smør sjokoladen over bitene med en skje/slikkepott (da blir det tynnere lag med sjokolade) Strø på med kokos om du ønsker.

Frys ned bitene – eller oppbevares i en tett boks i kjøleskap (holdbar ca. 10 dager)

Se video på hvordan du lager disse!

Del artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *