Bilde av Maren Kvalvaag-Westad, ny redaktør i Caluna

Del dette innlegget på:

Ny redaktør i Caluna

Jeg heter Maren Kvalvaag-Westad, er 34 år, gift, har to barn på 5 og 8 år og bor på Kolbotn rett syd for Oslo.

Jeg har en bachelorgrad i ernæringsfysiologi og en mastergrad i samfunnsernæring med spesialisering innenfor spedbarnsernæring. Masteroppgaven min ble skrevet i samarbeid med et sykehus i Nepal. Da hadde jeg et lengre opphold der for å gjøre feltarbeid. Der ble jeg introdusert for en litt mer helhetlig måte å tenke helse på; Mind – body – spirit.

Min bakgrunn

 I 2022/2023 tar jeg kurs hos Tunsberg medisinske skole innenfor kostholdveiledning for å supplere litt til det jeg har fra før av. Jeg opplever selv at denne kombinasjonen av studier har gjort meg i stand til å se hele bildet mye bedre. På den ene siden har man forskning, statistikk og politikk, mens man på den andre siden har en tankegang der man ser på mennesket som en del av et større system. Vi kan se på enkeltindividet som et individ eller som en del av en større helhet. Vi kan se på en kroppsdel som et lite avgrenset område av kroppen, eller vi kan se hele kroppen som ett system. Det er viktig å skille mellom årsak og effekt og på den måten jobbe forebyggende med helsen vår. Helheten er større enn delene til sammen.

Siden 2011 har jeg vært så heldig at jeg har fått jobbe med det jeg brenner for; ernæring. Jeg har fått prøvd meg i klinikk, i matvareindustrien og som selvstendig næringsdrivende. De siste fire årene har jeg jobbet hos kosttilskuddsprodusenten SanOmega AS som kvalitetsansvarlig. Å skrive blogg, lage brosjyrer, bygge nettsider, utvikle produkter samt sørge for at produktene vi selger er lovlige, trygge og ikke minst optimalt satt sammen er noen av arbeidsoppgavene jeg er ansvarlig for.

Min interesse for ernæring og trening

Høsten 2022 hadde jeg også et spennende prosjekt med å være med på å starte opp et senter for energiarbeid i Son. På denne måten har jeg fått kombinert ernæringsinteressen min med en annen interesse jeg har; energiarbeid. Det finnes utallige teknikker for å utnytte og forvalte energien vår. De vanligste teknikkene her i vesten er ulike former for yoga, meditasjon og mindfulness. For meg er denne typen aktiviteter stressreduserende. I tillegg gir det meg fokuset til å bli bedre i alt annet jeg gjør. Jeg er særdeles dårlig til å kjede meg, så når jeg ikke er på jobb, eller med familien driver jeg med ulike typer vannsport. Jeg er svømmer i bunnen, så vannet er det elementet jeg føler meg mest hjemme i. Ellers holder jeg meg opptatt med prosjekter på huset eller på hytta på Hvaler.  

Jeg tror ikke på tilfeldigheter, så alt det jeg har gjort frem til i dag, har ledet frem til neste kapittel:

Nå blir Caluna en del av arbeidshverdagen og jeg gleder meg til å ta fatt på nye og spennende oppgaver. Jeg har i samarbeid med Vegard Holum, som er ny styreleder, sett på hvilken retning vi ønsker at Caluna skal gå i tiden fremover. Vegard har vært aksjonær i Caluna siden start og har som meg, et holistisk syn på helse. Vi ønsker å drive med kunnskapsformidling, og kommer til å benytte oss av skribenter som holder høyt faglig nivå innenfor temaer som kosthold, trening, mindfulness og mental helse.

Nå gleder jeg meg til å ta over stafettpinnen som ny redaktør for Caluna!

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!