Vi lanserer: Caluna Strikkedilla!

Elsker du å strikke? Vel, da har du funnet en hobby som er et stort kinderegg!

Det er helsefremmende å strikke, pulsen går ned, hodet får hvile fra tankekjøret, fingrene skaper en bevegelse som er sunt for deg og du får brukt kreativiteten! I tillegg får du plagg du kan bruke eller gi bort.

Vi, Thorun og Mona, elsker ihvertfall å strikke! Og nå vil vi strikke sammen med dere! Halve gleden ved et nytt prosjekt er jo nettopp å kunne dele kreativiteten og skapergleden sammen med andre.

Vi inviterer deg herved inn til vår lukkede Facebookgruppe; Caluna Strikkedilla.

Det er helt gratis og her vil vi dele oppskrifter og nyheter og masse annet som har med strikking å gjøre. Vi skal ha Strikke Sammen, eller knit-along som det heter på engelsk, hver måned. Da gir vi dere en oppskrift og vi strikker sammen og deler våre resultater i gruppa. Bli med nå, for allerede til mandag deler vi vårt første Strikke Sammen prosjekt!

For at vi skal bli bedre kjent så deler vi vår strikkehistorie med dere. Først ute er Thorun Ranes:

Jeg har alltid likt å være kreativ og har vel holdt på med håndarbeider siden jeg var bitte liten. Eller baking/matlaging som jeg også synes er utrolig gøy. Det å få være kreativ tror jeg utvikler oss positivt.

Min mormor var sydame og jeg husker hun lærte meg både å sy, strikke og hekle da jeg var ganske så liten. Det var jo så gøy å kunne lage klær til dukkene mine! Så det var nok her jeg fikk inspirasjon til å fortsette med strikking. Jeg bodde i USA på 80- tallet og der lærte jeg meg å brodere og fikk også dilla på lappesøm. Det ble mange flotte broderier og en hel del lappe-sengetepper. Det var ikke mye strikking i California der jeg var på den tiden, men jeg fikk garn sendt hjemmefra og strikket de typiske norske kofte oppskriftene til flere amerikanere. Til og med til en i Hollywood!! Det var stas. Gøy å kunne gi bort noe hjemmelaget og med litt historie.

Strikking har jeg vært veldig ivrig på i perioder, og så har det vært perioder med andre kreative ting. Interessant hva som skjer når man strikker. Selvsagt gøy å kunne lage noe fint, og se at garnet blir til plagg. Jeg kjenner gleden bare jeg tenker på garn i flotte farger og kvaliteter. Følelsen av å slappe av, kose seg med strikketøy er så god. For meg skaper strikking glede, og en ro i sinnet.

Det er faktisk som en meditasjon å bare få sitte å se maske for maske vokse til rader og plagg.

Jeg har alltid vært opptatt av sunne ting og helse. Strikking for meg betyr glede, og det er det mye helse i!

Gleder meg til å være kreativ med dere på Caluna Strikkedilla gruppa – her kan vi inspirerer hverandre!

Og her er Mona Vagmo sin historie;

Jeg lærte strikking på barneskolen, og hjemme strikket både mamma og mormor. Jeg hadde vel ikke alltid tålmodigheten til å fullføre de litt mer krevende strikkeprosjektene, men på det glade 80-tallet og litt inn i 90-tallet var det pusegensere som gjaldt! Og de ville jeg ha, så da måtte jeg strikke.

Jeg var også veldig stolt over en lusekofte jeg strikket med vadmel over skuldrene og sølvknapper i halsåpningen. Men det prosjektet var nok litt i overkant krevende og jeg sluttet helt å strikke.

Så har jeg fått med meg all strikkegleden rundt om i landet og plutselig kom inspirasjonen. Jeg ville ta opp strikkingen. Dette skjedde for bare et år siden, men jeg har rukket å strikke tre gensere, tre ponchoer, 10 par tovede tøfler, tre par sokker og en kjole (straks ferdig)!

Nå er jeg hekta! Uten et prosjekt eller to liggende blir jeg urolig. Jeg bare må ha garn og strikkepinner mellom hendene mens jeg ligger på sofaen og ser en serie på Netflix. Nå gleder jeg med veldig til vi er i gang med Caluna Strikkedilla, og til å dele med dere alle de fine prosjektene vi skal skape sammen!

Håper vi sees i Facebookgruppen Caluna Strikkedilla! Du er ihvertfall hjertelig velkommen!

Thorun og Mona

Klikk på bildet for å komme til Facebookgruppen Caluna Strikkedilla.
Del artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *