Ingefær kan øke forbrenningen!

Ingefær kan øke forbrenningen og styrke tarmfloraen – bare du spiser den.

Portrett av kvinne, smiler, lyst hår i hestehale. Grå, nøytral bakgrunn.
Av lege Berit Nordstrand

Ingefær kan:

  • styrke tarmfloraen
  • dempe betennelser
  • lindre kvalme
  • lindre migrene
  • bidra til sunnere blodtrykk
  • bedre blodsukker-regulering
  • øke metthetsfølelsen
  • bidra til at du lettere oppnår trivselsvekt
  • bidra til at du greier å holde deg slank
Berit prøver å få i seg en daglig dose ingefær!

Studien

Det viser denne lille randomisert studien med 10 overvektige, friske menn.
Alder 39.1 ± 3.3 år og BMI 27.2 ± 0.3 kg/m2. Ingefærdrikk (2g ingefærpulver løst i vann) bidro til betydelig økt forbrenning og økt metthetsfølelse (Mansour 2012).
Studien er liten, men med elegant såkalt 2-armet krossoverdesign og gjennomført på New York Obesity Nutrition Research Center.

Slik gjorde de forsøket

Hver enkelt deltaker fikk målt sin hvileforbrenning. De fikk så en standard frokost. Så ble de tilfeldig trukket ut (randomisering) til å få en varm ingefærdrikk (2g ingefærpulver løst i vann) eller et tilsvarende krus varmt vann (placebo).
Man tok så en rekke blodprøver: målte deltakernes forbrenning, og registrerte deres følelse av metthet og sult hver time i seks timer etter frokostmåltidet.
Så byttet gruppene slik at man kunne registrere data både etter inntak av ingefærdrikk og placebo på samtlige deltakere (krossoverdesign).

Ingefær gir forbrenning

Studien viste betydelig effekt av ingefærdrikken. Forbrenningen av standardisert frokost økte med 43 kilokalorier og metthetsfølelsen økte.
Deltakerne følte seg betydelig mindre sultne i timene etter frokosten den dagen de fikk ingefærdrikk.
Forskerne konkluderer med at dette er interessante funn som indikerer at ingefær kan hjelpe til med å kontrollere appetitten.

Ingefær i te

Selv om studien er liten og det bør forskes mer, er det ingen grunn til å vente på flere studier før du sikrer deg smaken av herligheten.
Jeg bruker revet ingefær i grønn te hver dag og får da i meg 1-2ss revet fersk ingefær. Andre dager lager jeg en varm drikk av revet ingefær og gurkemeie.

Lag drikke av ingefær

Lag deg en varm ingefærdrikk hver dag du også. Gjør det til en morgenrutine å trekke litt grønn te med ingefær, gjerne også med gurkemeie.
Ingefærdrikken har en rekke dokumenterte helseeffekter. Kanskje kan den bidra til å dempe ubehagelig matsug og småspising også.
Vi vet at overvekt er koplet til forstyrret tarmflora. Vi vet at en forstyrret tarmflora øker sukkeropptaket fra maten du spiser. Vi vet at ingefær styrker tarmfloraen – bare du spiser den.

Drikk grønt med ingefær!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *