Helsehistorier av folk - til folk
lunsj

Salaten med alle de gode ingrediensene!

Denne sommerlige og friske salaten lager du lett. Den smaker like godt som den ser ut!

Du trenger (3-4 porsjoner)
1 liten brokkoli
1/4 hodekål, finstrimlet
1/2 grønn salat
2 avokado
Noen skiver serranoskinke
1 liten neve mandler
1 neve valnøtter
Bær, gjerne blåbær og bringebær
5 ss olivenolje
1/2 sitron

Slik gjør du
Strimle hodekålen og skjær brokkolien i små buketter. Kutt stilken i små terninger. Rør sammen olivenoljen og saften fra sitronen og mariner kålen og brokkolien i blandingen minst 15 minutter.
Kutt opp salaten, skjær avokadoen i tynne strimler.
Hakk mandler og valnøtter, rist dem fort i tørr panne.
Riv skinken i passende biter.

Så monterer du det hele sammen på et fat.
Salaten, så kål- og brokkoliblandingen, avokadoen, skinken og bærene.
Strø over de hakkede nøttene, og det er klart for servering!