Helsehistorier av folk - til folk
Lunsj

Salaten med alle de gode ingrediensene!

Selv i desember er det godt med salat. Ja, kanskje nettopp nå er denne en godbit mellom julebordene. Den ser sommerlig og frisk ut, men vi lover, den er like god nå som i varmen.

Du trenger (3-4 porsjoner)
1 liten brokkoli
1/4 hodekål, finstrimlet
1/2 grønn salat
2 avokado
Noen skiver serranoskinke
1 liten neve mandler
1 neve valnøtter
Bær, gjerne blåbær og bringebær
5 ss olivenolje
1/2 sitron

Slik gjør du
Strimle hodekålen og skjær brokkolien i små buketter. Kutt stilken i små terninger. Rør sammen olivenoljen og saften fra sitronen og mariner kålen og brokkolien i blandingen minst 15 minutter.
Kutt opp salaten, skjær avokadoen i tynne strimler.
Hakk mandler og valnøtter, rist dem fort i tørr panne.
Riv skinken i passende biter.

Så monterer du det hele sammen på et fat.
Salaten, så kål- og brokkoliblandingen, avokadoen, skinken og bærene.
Strø over de hakkede nøttene, og det er klart for servering!