Helsehistorier av folk - til folk
Kaker og desserter

Saftige og smakfulle rå brownies!

Saftige og smakfulle rå brownies som er ganske så enkle å bake!
Ikke bare smaker sjokolade helt suverent godt, det er jo sunt også! Les om de herlige egenskapene til sjokoladen her: Kakao er suverent sunt.

Denne oppskriften på skikkelige gode brownies, som er saftige, smakfulle og helt rå, har vi fått av Siw som driver Facebooksiden Ren mat fra hjertet. Vi har også tidligere publisert oppskriften hennes på bringebærkake!

Vi har prøvebaket og den smaker helt suverent godt av mørk, deilig sjokolade. Anbefales virkelig!

Bringebær smaker godt til! Foto: Maiken Hagen Vagmo

Du trenger:
5 dl pekannøtter
5 dl grovhakkede dadler
1 dl kakao
1 ss honning
½ ts salt (ikke mere)

Glasur
1 dl lønnesirup
1 dl kakao
3 ss smeltet kokosolje
1 klype salt

BETALT INNHOLD
BETALT INNHOLD
BETALT INNHOLD

 

 

Slik gjør du:
Knus nøttene fint, og tilsett dadlene. Ha i kakao, honning og salt, og bland alt til en røre i en
foodprosessor. Fordel massen i en form (ca. 17×24 cm) kledd med bakepapir. Sett den i kjøleskapet
noen timer. Bland ingrediensene til glasuren med en stavmikser. Fordel glasuren på kaka og sett den i
kjøleskapet en stund til. Del den  i passende biter like før servering.
Tips! Den holder seg en uke i kjøleskap, og den kan fryses. Siw liker den best når den serveres i romtemperatur, og Caluna sier seg enig i det! Da er smaken rund og god og kaken perfekt myk og saftig.