Helsehistorier av folk - til folk
Middag

Laksetaco med chipotlemajones

Deilig laksetaco til middag! Denne er enkel, og har det gode fettet vi trenger. Varier krydderet i majonesen for forskjellige smaker, eller bruk friske urter!

Lege Berit Nordstrand om hvorfor det er viktig å spise fett til hvert måltid: SPIS FETT TIL HVERT MÅLTID

Du trenger (2 porsjoner):

1 liten pakke Frøya laks backloin, delt i fire
4 blader hjertesalat, skylt og tørret
6 ss Rørosmajones eller hjemmelaget majones
4 ss syltet Cornicho (småagurker) og sølvløk, grovhakket
1/2 ts chipotlekrydder eller annet valgfritt krydder
1 skvis sitronsaft
Litt uraffinert havsalt på toppen

Sånn gjør du:

Rør krydderet i majonesen.
Smak til med litt sitronsaft.
Stek laksebitene i varm panne med en stor klatt Rørossmør.
Legg hjertesalatbladene på en tallerken, ha i en god stripe majones.
Legg de stekte laksebitene på majonesen, topp med hakkede cornichos og sølvløk.
Strø litt salt på toppen og voila, nyt!

 

BETALT INNHOLD
BETALT INNHOLD
BETALT INNHOLD

 

 

 

 

 

 

Til dessert og/eller kveldskosen kan du jo lage denne deilige peanøtt og sjokoladekaken.
Her er en annen god middagsoppskrift med laks: Laksepakke med sure agurker.