Helsehistorier av folk - til folk
Næringsrik og smakfull sunn frokost oppskrifter

Gravet laks med sennepssaus – Helseklubben

Det nærmer seg jul og tiden der vi nyter god mat og tid med familie og venner. En klassiker på julebordet er gravet laks med sennepssaus. Perfekt på frokostbordet og veldig lett å lage selv. Du må bare starte prosessen tre dager før servering.

Du trenger:
Laks – vi har brukt Salmalaks backloin på ca 400 gram
1 ss salt
1 ss sukker
1 ss sennepsfrø
3 ss finhakket dill
Revet skall av en lime
2 ss aquavit ( kan droppes)

Sennepssaus
1 eggeplomme
1 ss fin dijonsennep
1 ss grov dijonsennep
1 ts hvitvinseddik
1 ts honning
ca 1 1/2 dl mild olivenolje
Saften av ca 1/2 lime
2 ss finhakket dill

Slik gjør du:
Legg laksefileten på et ark med plastfolie.
Bland sammen salt, sukker, sennepsfrø, limeskallet og dill og fordel halvparten på den ene siden av laksen, hell over halvparten av aquviten.
Trykk det hele lett inn i fisken.
Vend laksen og gjør det samme på den andre siden.
Pakk laksefileten godt sammen i plastfolien og legg den i kjøleskapet. Der skal den ligge i tre dager.
Vend laksen rundt om morgen og på kvelden slik at blandingen trekker jevnt inn i fisken. Etter tre dager er den klar til servering og du kan skjære den i tynne skiver. Fjern gjerne litt av salt/sukker-blandingen først.
Sennepssausen lager du ved å blande sammen eggeplommen, sennep, eddik og honning i en bolle.
Pisk deretter inn oljen litt om gangen.
Smak deg til underveis på hvor mye olje du vil bruke. Siden vi bruker olivenolje vil det bli en anelse smak av denne.
Balanser det hele med saften fra limen og eventuelt litt mer honning.
Rør inn dillen og server!

Klikk på linken over og les mer om Caluna Helseklubben. Et online kurs der du får all den hjelpen du trenger til å legge om kostholdet. Nå, tilbud ut året!